Monday 27 April 2015

resep ayam bakar rang minang



Resep ayam bakar minang ini menggunakan rempah-rempah yang membuat cita rasanya menjadi semakin kaya dan khas. Bersihkan ayam lalu lumuri dengan air jeruk purut dan garam sebelum diolah untuk mengurangi bau amis.

RANDANG RANG PADANG

Randang punyo posisi tahormat dalam budayo masyarakyaik Minangkabau. Randang memiliki filosofi sendiri bagi masyarakyaik Minang di Sumatra Barat yaitu musyawarah, nan barangkaik dari 4 bahan pokok, yaitu:
  1. Dagiang, marupoan lambang dari Niniak Mamak (para pemimpin Suku adat)
  2. Karambia, marupoan lambang Cadiak Pandai (Kaum Intelektual)
  3. Lado, marupoan lambang Alim Ulama nan padeh, tegas untuak mengajarkan syarak (agama)
  4. Pamasak, marupoan lambang dari kasaluruhan masyarakyaik Minang.