Bahan-bahan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cara membuat
1
Potong dan cuci sawi hingga bersih.
2
Potong bakso, kupas udang. Kemudian iris bawang merah
dan cabe merah. Ulek bawang putih hingga halus.
3
Panaskan minyak makan, kemudian tumis bawang
putih,bawang merah dan cabe hingga wangi masukkan bakso ikan dan udang. Tumis
hingga masak.
4
masukkan air, biarkan hingga mendidih. Kemudian
masukkan sawi,gula,garam dan saus tiram. Aduk hingga rata dan sawi agak layu.
Masakan siap disajikan.
No comments:
Post a Comment